Enfait Magazine


Enfait Magazine September 2018

Interview: Maja Krstic stopte met haar baan als creative director en maakt nu de mooiste kunst!

Nog geen half jaar geleden kende ik Maja Krstic nog niet tot ik op zoek ging naar een nieuw kunstwerk voor in ons nieuwe huis. Instagram is voor mij een inspirerende ontdekkingsplek en mijn oog viel daar na wat rondneuzen op het werk van Maja. In eerste instantie werd ik verliefd op een gigantisch schilderij maar deze was helaas al onderweg naar Mallorca… dus stuurde Maja een paar foto’s van andere werken en ja hoor.. ik was verkocht.

Via Instagram werd er wat heen en weer gekletst over de lijst en toen kwam Maja de kunstwerken persoonlijk brengen! Zo leuk en inspirerend om haar even in real life te spreken ik vond haar verhaal meteen voer voor Enfait.

Foto door Red Rec.

Foto door Red Rec.

Vertel eens over je carrière?
“Na mijn afstuderen aan de Art Academy in Belgrado in Servië kreeg ik een kans om naar Amsterdam te komen en het team van Hans Ubbink te versterken. Daar begon ik als assistent designer en gedurende zes jaar groeide ik uit tot zijn rechterhand. In 2013 ben ik begonnen bij Scotch & Soda als hoofd designer voor de mannenlijn Atelier Scotch en twee jaar later ben ik geswitcht naar Sissy-Boy als creative director. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de hele brand make-over. Een jaar geleden besloot ik om te stoppen (ik kreeg een baby) en na een kleine break ben ik voor mezelf begonnen.”Mathilda - One - line - Maja - Krstic - Art - Diary

Had je deze stap ook genomen zonder baby?
“Nu ik terugblik, zijn de dingen precies gegaan zoals het moest gaan. Het moederschap was niet de reden om mijn baan op te zeggen maar het heeft dingen wel in perspectief geplaatst en geholpen om de juiste keuzes te maken. Een pauze na tien jaar hard werken is goed om te doen, ik bruiste van creativiteit en inspiratie.”

Door welke kunstenaars / creatievelingen laat jij je inspireren?
“Ik word erg geïnspireerd door het werk van Jean Arp, de werken van Elsworth Kelly met fijne lijnen en de beelden an Conie Vallese. Het kleurgebruik van Mattea Perrotta mag niet ontbreken!”

Waar ben je het meest aan gehecht
“Mijn dierbare kleine familie en de herinneringen die we samen maken.”

Wat is het fijnste aan eigen baas zijn?
“Geen haast in de ochtend! Dat je kunt doen WAT en WANNEER je het wil:) Geen onnodige vergaderingen en bizarre deadlines, tijd voor spontane lunch dates en lange weekenden als het zo uitkomt!”

Zou je ooit weer voor een bedrijf kunnen werken?
“Soms mis ik de dynamiek in een bedrijf die je creëert door in een team te werken. Maar nu ik deze vrijheid heb ervaren, is het moeilijk om terug te gaan naar een bedrijf met een 9 tot 5 mentaliteit.”

Maja in drie woorden
“Aanhoudend, emotioneel en eerlijk.”

Lets pretend we have never met - One line - Maja Krstic

Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?
“Nog meer kunst… een expositie op 5 oktober in Amsterdam (Suit, Raadhuisstraat 41) en nog iets heel anders waar ik al een poosje mee bezig ben: een premium women’s swimwear label, badmode gemaakt van gerecyclede vezels. Stay tuned on Augustine Amsterdam… SS19 wordt het label gelanceerd.